Vliegtuig stort neer op school met 2.000 leerlingen in Bangladesh
In Bangladesh heeft zich vanmiddag een verschrikkelijk drama voltrokken: een militair vliegtuig is neergestort op een school in de hoofdstad Dhaka. Op het moment van de crash zaten er honderden kinderen in de klaslokalen. Volgens de eerste berichten zijn er zeker 19 doden gevallen.
Ramp op school
Het ging om een militair trainingsvliegtuig dat om 13.06 uur was opgestegen. Slechts 24 minuten later sloeg het noodlot toe en stortte het toestel neer in de wijk Uttara, recht op de Milestone School and College waar zo’n 2.000 leerlingen les krijgen. Tijdens het ongeluk waren veel klaslokalen bezet.
Op social media circuleren schokkende beelden van enorme vlammen en dikke rookwolken. Een leraar vertelt aan de BBC dat hij het vliegtuig recht op de school af zag komen. Een ander beschrijft hoe hij een harde knal hoorde, waarna hij enkel nog vuur en chaos zag. Ook een leerling bevestigt dat het toestel rechtstreeks het gebouw binnenvloog.
Slachtoffers
Het precieze aantal slachtoffers is nog onduidelijk, maar tot nu toe zijn er minstens 19 lichamen geborgen. Daarnaast zijn 164 mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar de ernst van hun verwondingen is nog onbekend. De autoriteiten vrezen dat het dodental de komende uren verder zal oplopen.
De piloot, die vloog in een Chinees F-7BGI toestel, is ook om het leven gekomen. Hoe het vliegtuig precies kon neerstorten, wordt nog onderzocht. Bangladesh heeft morgen uitgeroepen tot dag van nationale rouw vanwege het zware ongeluk.
Vergelijkbare rampen
Vorige week was het ook raak in het Engelse Southend, waar een klein vliegtuig kort na het opstijgen neerstortte. Vier mensen kwamen daarbij om. In India vond vorige maand een vliegramp plaats waarbij een toestel van Air India, mogelijk door een uitgeschakelde brandstoftoevoer, neerstortte. Daarbij verloren 260 mensen het leven, waarvan 241 inzittenden. Slechts één passagier, Vishwash Kumar Ramesh, overleefde het ongeluk – maar verloor wel zijn broer.
De precieze oorzaak van het drama in Bangladesh is nog niet bekend en wordt op dit moment onderzocht.